Nova svetlosna signalizacija u centru Prijepolja

Neimari užičke firme “Svetlomatik” počeli su tokom vikenda sa radovima na postavljanju novih semafora u centru Prijepolja, na raskrsnici ulica Sandžačkih brigada i Nijazije Musabegovića kod Doma kulture. Kako se raskrsnica nalazi na bliskom rastojanju uglova ulica Sandžačkih brigada i Dušana Tomaševića Ćirka, gde već postoji semafor, predviđena je njihova sinhronizacija, dok je na pešačkom prelazu ka Domu kulture predviđena ugradnja brojačkih displeja, koji će pešacima prikazivati preostalo vreme do promene signala, što će biti prvi ovakav svetlosni uređaj u gradu na Limu.

Zoran Žunić vlasnik firme “Svetlomatik” kaže da će ukoliko vremenski uslovi dozvle radovi biti završeni za dve sedmice.

– Počeli smo sa zemljanim radovima, očekujem da ćemo za 15 dana krenuti sa montiranjem semafora koji će biti sinhronizovani sa već postojećim svetlosnim uređajima koji se nalaze na raskrsnici kod novog mosta – kaže Žunić.

Zoran Žunić vlasnik firme Svetlomatik iz Užica, foto: www.ppmedia.rs

Inače, javnost u Prijepolju podeljena je kada je u pitanju postavljanje novih semafora u Podvaroši. Naime, jedan deo građana smatra da će novi semafori izazvati samo veće gužve u centru grada te da bi izgradnja kružnog toka daleko više ubrzala protok saobraćaja. To će biti naročito vidljivo tokom letnjih meseci kada po tradiciji veliki deo gastrbajtera dolazi na odmor u rodni grad, samim tim biće znatno povećan intenzitet saobraćaja.

Ukupna vrednost investicije iznosi oko 2,3 miliona dinara bez PDV-a, firma “Svetlomatik” bila je jedini ponuđač na tenderu koji je lokalna samouprava sprovela krajem prošle godine.

PP Media