Nova Varoš: Izabran novi Opštinski pravobranilac, „prašinu“ u parlamentu podigao izbor Opštinske izborne komisije

Odbornici Skupštine opštine Nova Varoš, na nastavku sednice započete 23. januara, izabrali su novu Opštinsku izbornu komisiju, na mesto predsednika ove komisije Jelenu Leković zamenila je Danijela Popadić, diplomirani pravnik, dok je za njenog zamenika postavljen Veroljub Boranijašević. Izabran je i novi Opštinski pravobranilac, na to mesto postavljena je nekadašnja načelnica Opštinske uprave, Radmila Stojanović.
Grad podno Zlatara, prema rečima predsednika Skupštine Nikole Jelića, od 2013.godine i odlaska u penziju Cane Vukosavljević bio je bez pravobranioca. U proteklom periodu tu funkciju je kao vršilac dužnosti obavljao Vojko Milošević, i to prema mišljenju Jelića suprotno zakonu, jer je na to mesto bio postavljen bez javnog konkursa.
– Jedna od prvih stvari koju smo uradili nakon dolaska na vlast jeste raspisivanje konkursa za izbor Opštinskog pravobranioca. Problema u gradu je mnogo, dolaze nam i novi investitori pa je njegov izbor bio neminovnost. Radmila Stojanović je dugogodišnji radnik Opštinske uprave, odličan pravnik i njen izbor će nam puno značiti – kaže predsednik Skupštine opštine Nova Varoš Nikola Jelić.

Nikola Jelić predsednik SO Nova Varoš, foto www.ppmedia.rs


Za razliku od izbora pravobranioca gde nije bilo puno rasprave, prašina se podigla oko izbora nove Opštinske izborne komisije. Vladajuća većina smatrala je da bivšoj predsednici ove komisije Jeleni Leković, nije opet bilo mesto u komisiji, bez obzira na to što je bila predložena za člana od strane opozicione Srpska napredna stranka, smatrajući da je svojim minulim radom vršila opsturkciju u radu. Ipak nesuglasice su nakon polučasovne pauze prevaziđene pa je Lekovićeva ipak izabrana na mesto člana Opštinske izborne komisije.
PP Media