Nova Varoš: Mala olimpijada za školarce

U sredu 24. aprila u gradu na padinama Zlatara biće održana “Mala školska olimpijada”. Na dva improvizovana poligona, u tri discipline nadmetaće se skoro 500 osnovaca u jednoj od najmasovnijih dečijih manifestacija u Zlatiborskom okrugu, koja se petu godinu za redom održava.

Generalni sekretar Sportskog saveza Duška Ćirković kaže da će takmičenju prethoditi defile svih učesnika centralnim gradskim ulicama. Ona navodi i da ove godine ima novina u samim propozicijama takmičenja.

– Ove godine je došlo do izmene, pa će deca, za razliku od proteklih godina, učestvovati kroz tri različita poligona spretnosti. Imaćemo po prvi put paljenje olimpijskog plamena što će dati posebnu draž manifestaciji, defile svih učesnika po prvi put će ići kroz grad, dok su u ponedaljak veče postavljeni olimpijski krugovi na Trgu vojvode Petra Bojovića – kazala je Duška

Na trgu zasijali i olimpijski krugovi, foto: www.ppmedia.rs

Svečano otvaranje zakazano je za sredu od 16 i 15 časova, dok je za sve učesnike obezbeđena velika torta. Takođe, zbog svečanog defilea na snazi će biti poseban režim saobraćaja, u vremenu od 15 i 45 do 16 i1 5 biće zatvoreni delovi ulica Nikole Tesle, Svetog Save, Karađorđeve, Solunskih boraca i Zorana Đinđića.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *