Nova Varoš: Odbornici o novom Statutu, javna preduzeća i ustanove podnose izveštaje o radu

Predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić zakazao je za četvrtak 21. zasedanje lokalnog parlamenta a na dnevnom redu će se naći 32 tačke.

Pred odbornicima će se naći predlog novog Statuta opštine, kao i predlog Odluke o neangažovanju preduzeća zaeksternu reviziju završnog računa budžeta za 2018. godinu.

Takođe, odbornici će doneti odluke o taksi prevozu, vodovodu i kanalizaciji, pribavljanju u javnu svojinu nepokretnosti kotlarnice koja je bila vlasništvo preduzeća za proizvodnju modne trikotaže „Sloboda“ Nova Varoš.

Na dnevnom redu će se naći i razmatranje i usvajanje Plana rada Turističke organizacije „Zlatar“ za 2019. godinu, izveštaj o radu Biblioteke „Jovan Tomić“ za 2018. godinu i usvajanje plana rada za 2019. Izveštaj o radu za 2018. godinu podneće i direktorka Doma kulture „Jovan Tomić“ kao i plan rada za ovu godinu.

Odbornici novovaroške skupštine razmatraće izveštaj o radu JP „3.Septembar“, „Energija Zlatar NV“ doo i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“ za 2018. godinu.
Javne ustanove „Sportski objekti“ podneće programa rada za 2019. godinu, kao i
Turistička organizacija regije Zapadne Srbije.
Izveštaj o radu u prethodnoj godini odbornicima će podneti Opštinsko veće i štab za vanredne situacije koji će odbornicima predstaviti i plan rada za ovu godinu.

Na dnevnom redu će se naći i razmatranje programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja i godišnjeg programa zaštite uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta opštine Nova Varoš za 2019. godinu.

Novovaroški parlament sutra će usvajati predlog Akta o mreži javnih osnovnih škola i predškolskih ustanova na teritoriji opštine, a razmatraće se i usvajanje pravilnika o merama, načinu i postupku zaštite i bezbednosti učenika za vreme boravka u školi i svih aktivnosti koje organizuje Srednja škola i osnovne škole na teritoriji opštine.

Sednica će se održati u velikoj sali SO Nova Varoš, sa početkom u 10 sati.

GZS i PP Media