Nova Varoš: Odbornici odobrili Paunoviću da sedi u dve fotelje

Odbornici vladajuće koalicije oko SNS i SPS saglasni su da naprednjak Dimitrije Paunović do narednih lokalnih izbora sedi istovremeno u dve fotelje.
Paunović je predsednik opštine Nova Varoš, a odlukom Vlade Srbije postavljen i za načelnika Zlatiborskog upravnog okruga sa sedištem u Užicu.
Odbornici su dali pozitivno mišljenje kako bi Paunović moga da kompletira dokumentaciju koju je dostavio uz zahtev upućen Agenciji za borbu protiv korupcije. Kako je u pisanoj formi izvestio odbornike, on je od Agencije zatražio saglasnost da istovremeno obavlja obe javne funkcije.
Opozicija je međutim pozvala Paunovića da podnese ostavku.
– Ovo su neviđena lakrdija i kršenje zakona. Obe funkcije podrazumevaju stalni radni odnos i dve plate. Kako Paunović može u isto vreme biti na dva radna mesta udaljena 70 kilometara, osim ako nije jogi letač. Funkcioneri SNS se godinama zaklinju da se ne mogu istovremeno obavljati dve funkcije. Cilj Punovićevog zahteva je da kupi vreme do izbora, smatra Predrag Šaponjić, odbornik GG Novi ljudi za Novu Varoš.
Prema rečima predsednika Skupštine opštine Branislava Dilparića (SPS), Paunović je još na platnom spisku opštinske uprave i ukoliko Agencija to od njega zatraži, on će morati da se izjasni koju od dve funkcije želi da zadrži.
– Agencija će dati konačno i obavezujuće mišljenje a, ukoliko do toga dođe, SNS ć opet dati kandidata za predsednika opštine. Paunoviću neće biti problem da uspešno obavlja obe funkcije, jer nije u obavezi da sedi u kancelariji već je uvek na terenu tamo gde su i problemi, a njegov radni dan često traje i po 24 sata dnevno, kaže šef odborničkog kluba SNS Branko Popović.
PP Media