PP Mediji onemogućeno izveštavanje sa Izborne skupštine Nove Srbije u Prijepolju

Samo snimatelju užičke TV5 dozvoljeno je da prisustvuje Izbornoj skupštini NS u Prijepolju, dok je dopisnik Večernjih novosti, Lav televizije, RTV Novi Pazara i Glasa zapadne Srbije izbačen iz sale u kojoj se održava skupština.

,,Prišao mi je neko iz obezbeđenja i rekao da moram odmah da izađem i da mi nije dozvoljeno prisustvo. Video sam da je samo ostao snimatelj TV5, a ja sam napustio salu”, kaže Alem Rovčanin vlasnik PP Media i dopisnik Večernjih novosti.

Prijepolje jedan od retkih gradova gde se stranka Velimira Ilića nalazi na vlasti i u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom. U proteklih godinu dana kako u gradu na Limu tako i širom Srbije ovu stranku su napustili brojni članovi, poslednji primer za to je grad na Đetinji gde je ceo odbor u sredu 7. februara pristutio SNS pa je u tom gradufaktički Nova Srbija prestala da postoji.

U nameri da saznamo da li se lider stranke Velimir Ilić plaši da bi sličan scenario mogao da se dogodi i u Prijepolju novinar naše produkcije je otišao je na skupštinu stranke koja je bila javna i otvorena za javnost, međutim umesto mogućnosti da dobije odgovor na to pitanje zampoljen je da napusti prostorije.

Inače, pored malog broja pristalica Nove Srbije skupu su prisustvovali funkcioneri nekoliko strankana i to Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, zatim Stranke dekokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina, Socijalističke partije Srbije, PUPS-a i osnivač lokalne Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović. Skupu nisu prisustvovali članovi i funcioneri Srpske napredne stranke u Prijepolju.
Izvor: PP Media, Večernje novosti i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *