Nova Varoš: Opštinsko priznanje Aleksandru Vulinu, Ireni Vujović, Anđelki Atanasković i gradonačelniku Beograda

Nova Varoš – Pored najboljih studenata i đaka, opština Nova Varoš danas je povodom Dana opštine dodelila priznanja istaknutim pojedincima i kolektivima.

Uručena opštinska priznanja, foto: A.Rovčanin

Opštinska priznanja, ove godine, između ostalih  dobili su i ministarka zaštite životne sredine u Vladi Srbije Irena Vujović za izuzetnu podršku u realizaciji brojnih ekoloških projekata u zlatarskom kraju. Potom ministarka privrede Anđelka Atanasković za izuzetnu podršku u realizaciji projekata u oblasti unapeđenja poslovnog ambijenta i infrastrukture, ministar unutrasnjih poslova Aleksandar Vulin za izuzetnu podršku tokom akcije gašenja požara  u pojasu Murtenice i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić za veliki doprinos u izgradnji putne infrastrukture na teritoriji opštine Nova Varoš.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, svečana akademija nije organizovana, pa su opštinska priznanja zaslužnim pojedincima i kolektivima uručena u kabinetu predsednika opštine Nova Varoš.

Za izuzetnu podršku u realizaciji brojnih ekoloških projekata u zlatarskom kraju , opštinsko priznanje dobila je ministarka zaštite životne sredine  u Vladi Srbije Irena Vujović koje je u njeno ime primio državni sekretar Aleksandar Dujanović.

Biljana Žarković, pomoćnica ministarke privrede Anđelke Atanasković, primila je opštinsko priznanje za izuzetnu podršku u realizaciji projekata u oblasti unapeđenja poslovnog ambijenta i infrastrukture.

Za iskazanu humanost i požrtvovanost u borbi sa korona virusom plaketa je uručena i zaposlenima u lokalnom Domu zdravlja i izdvojenom odeljenju užicke bolnice u Novoj Varoši i opštinskoj organizaciji Crvenog krsta takođe za angažovanost volontera i zaposlenih tokom pandemije kao i za značajan doprinos u oblasti dobrovoljnog davalastva krvi.

Nevladinoj organizaciji Srbija za mlade dodeljena je plaketa za podršku u turističkoj promociji novovaroškog kraja a razvojnom programu Sviss Pro za pomoć unapređenju rodne ravnopravnosti i elektronske uprave.

PP Media