Nova Varoš: Počeo osmi Božićni turnir u malom fudbalu

U organizaciji Sportskog saveza a pod pokroviteljstvom opštine Nova Varoš već osmu godinu za redom organizuje se “Božićni turnir” u malom fudbalu. Turnir se igra u tri kategorije seniori, veterani i kadeti, prema rečima organizatora ovogodišnji turnir je najmasovniji od svih do sada. Pobedniku će pripasti novčana nagrada od 180 hiljada dinara.

Utakmice se igraju od 2 do 5 janura u sportskoj dvorani, bogat nagradni fond privukao je u seniorskoj komkurenciji 19 ekipa iz devet gradova jugozapadne Srbije. Prema rečima direktora turnira Radenka Boranijaševića, radi se o izuzetno kvalitetnim ekipama tako da sve ljubitelje fudbala u gradu podno Zlatara očekuju kvalitetne utakmice, što je i publika od samog starta prepoznala i ispunila dvoranu do poslednjeg mesta.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević kaže da je ova opština do sada iznedrila mnoge poznate sportiste pa se nada da će stopama Drulovića i Šaponjića krenuti još neko te da će oni kao lokalna samouprava i dalje nastaviti sa ulaganjem u sport.

Izuzetno bitno za ovu opštinu je da mlade skloni sa ulice i iz kafića te da se okrenu sportu i zdravom načinu života, kaže predsednik SO Nova Varoš Nikola Jelić.

Božićni turnir Nova Varoš, foto: www.ppmedia.rs


Ovaj turnir prilika je da se gostima koji dolaze prezentuju i turističke lepote Zlatara istakla je Rosa Jakovljević direktorka TSC”Zlatar”.

Devetnaest ekipa u seniorskoj konkurenciji podeljne su u četiri grupe i igra se po bod sistemu gde dve prvoplasirene ekipe obezbeđuju prolaz dalje. Polufinale i finale na programu je u četvrtak 5 januara.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *