Nova Varoš: U četvrtak počinju “Dani kulture”

U narednih 30 dana grad podno Zlatara biće kulturna prestonica Zlatiborskog okruga. Od četvrtka 8.februara pa sve do 8.marta u Domu kulture “Jovan Tomić”, održaće se tradicionalna manifestacija „Dani kulture“, koja se traje gotovo pet decenija. Tokom jednomesečne manifestacije publici predstaviće se brojni profesionalni glumci, pevači, instrumentalisti, kao i likovni stvaraoci.

Manifestacija će početi u četvrtak izložbom umetničkih radova Stanka Nikačevića, akademskog slikara iz Nove Varoši. Iste večeri, sa početkom u 20 sati, domaća publika će imati priliku da uživa u koncertu pop dive Jelene Tomašević.

Mihrija Hadžić direktorka Doma kulture foto: www.ppmedia.rs

– Potrudili smo se da, u skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima, umetnički program koncipiramo tako da on pre svega bude kvalitetan i raznovrstan. Blagu prednost pri izboru imali su teatarski i muzički događaji jer su oni tradicionalno i najposećeniji. Poštovali smo umetnički senzibilitet i različita interesovanja novovaroške publike, trudeći se da i cene ulaznica prilagodimo njihovom džepu – kaže Mihrija Hadžić, direktorka Doma kulture “Jovan Tomić” i dodaje da su ovogodišnjim programom potrudili da ispoštuju visoke standarde koje su postavili prošle godine.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *