Nova Varoš: Vatrogasno spasilačka jedinica dobila novo vozilo

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 14 vatrogasno spasilačkih vozila koja su raspodeljena Vatrogasno spasilačkim jedinicama širom Srbije. Jedno od tih vozila stiglo je u jedinicu u Novoj Varoši.

Načelnik Sektora za vanredne situacije u Novoj Varoši Radivoje Bujišić u izjavi za Glas zapadne Srbije rekao je da su ovim vozilom podmladili svoj vozni park.

,,Mi u voznom parku imamo dva vozila koja su starosti 35 i 40 godina, tako da smo u vršenju vatrogasnih intervencija bili dosta spori. Ovim novim vozilom, koje je opremljeno za brze intervencije, našu operativnost i brzinu vatrogasnih akcija podigli smo na viši nivo”, istakao je Bujišić i dodao da je novo vozilo kombinacija vojno – vatrogasnog vozila.

,,Ovo je univerzalno vozilo pogodno za naše prostore koje je podešeno za surove uslove, jer poseduje prednju i zadnju vuču. Pored toga sadrži dva vitla sa crevima od po 60 metara, tako da sa bezbedne udaljenosti možemo da ugasimo požar”, rekao je Bujišić i dodao da je jedan deo operativaca prošao obuku upravljanja vozilom, a da drugi deo tek treba.

On navodi da će vozila koja su do sada činila njihov vozni park biti poslata na servisiranje.

,,Već postojeći vozni park, ćemo popraviti i ona će služiti kao prateća vozila novom. Pošto ne poseduju veliku brzinu, mogu da dopreme dodatne količine vode i pene za potrebe novog vozila”, izjavio je Bujišić.

Načelnik Sektora za vanredne situacije najavio je još jedan projekat za koji se nada da će uspešno privesti kraju.

,,Imamo projekat sa japanskom ambasadom oko nabavke jednog terenskog vozila za tehničke intervencije u saobraćaju. Mi pokrivamo veliki deo magistralnog puta na kome su česte saobraćajne nesreće, ovo vozilo bi nam dobro došlo, a time bi smo u tehničkom smislu zaokružili potrebe naše vatrogasne jedinice”, zaključio je Bujišić.
Izvor: GZS i PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *