Nova Varoš veliko gradilište

Opština Nova Varoš uskoro će biti bogatija za nove sportsko – rekreativne terene na otvorenom koji će biti izgrađeni uz pomoć sredstava Ministarstva sporta i omladine. Pored izgradnje ovih terena u ovoj opštini u toku je svakodnevno asfaltiranje putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama.

“Ministarstvo omladine i sporta opredelilo je namenska sredstva u vrednosti od 1, 650 000 dinara, dok će opština izdvojiti preostali deo do dva miliona kolika je ukupna vrednost ovog projekta”, kazao je predsednik opštine Radosav Vasiljević i dodao da će objekat biti završen u toku ove godine.

On je istakao da će se tereni graditi u neposrednoj blizini novog košarkaškog terena “Nemanja Nedović”na Branoševcu.

Prema njegovim rečima u toku je i svakodnevno asfaltiranje novih putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama, a pre dva dana raspisana je javna nabavka za asfaltiranje puta do nove turističke destinacije na Vodenoj poljani.

“Planirano je asfaltiranje puta u dužini od 3, 2 kilometra do srca Zlatara, kako bi i ovaj deo približili svim posetiocima naše prelepe planine, a vrednost ove investicije je 20 miliona dinara”, naglasio je predsednik opštine opštine Nova Varoš.

Asfaltiranje putnih pravaca u seoskim mesnim zajednicama, foto: www.ppmedia.rs

Vasiljević je takođe istakao da je sve spremno za početak radova na izgradnji Akva parka na Zlatarskom jezeru.

“Projekat je urađen, sve je spremno, međutim ono što nedostaje je saglasnost JP Srbija vode, koju očekujemo narednih dana”, tvrdi prvi čovek opštine podno Zlatara.
Vasiljević je podsetio da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i opština finansiraju zajedničkim sredstvima izgradnju Akva parka na Zlatarskom jezeru. Ukupna vrednost projekta iznosi 4,6 miliona dinara, od čega resorno ministarstvo učestvuje sa tri miliona, dok je ostatak novca obezbeđen iz lokalne kase. Predviđeno je da vodeni park bude najveći u Južnoj Evropi.

Što se tiče realizacije projekta izgradnje savremenog tržnog centra na Branoševcu, Vasiljević kaže da će i tu biti veoma brzo otvoreno novo gradilište.

“Danas su u opštini Nova Varoš arhitekte i građevinski inženjeri koji su uspeli da nađu rešenje sa problemom vode koja izvire bukvalno iz temelja postojećeg objekta. Saniranjem tog problema i zvanično krećemo u izgradnju novog objekta”, tvrdi predsednik.

Projektom je predviđeno izgradnja tržnog centra koji će se prostirati na površini od oko 300 metara kvadratnih. Investicija vredna 590.000 evra biće finansirana najvećim delom od strane Evropske unije.

Inače, tržni centar će se graditi na Branoševcu neposredno uz magistralni put. Projekat koji je podržao Evropski progres sa 385.000 evra, predviđa izgradnju i kompletno opremanje lokala koji će se dalje putem licitacije izdavati zainteresovanim privrednicima.
Izvor: GZS i PP Media