Nove javne česme u Priboju

Priboj – Javne česme su nedostajale Priboju za svakodnevno osveženje, a pogotovu tokom letnjih meseci i tropskih vrelina.

Nove javne česme u Priboju, foto: Opština Priboj

U starom Priboju  već izvesno vreme postoji  javna česma na autobuskoj stanici, a u novom delu grada nekada je postojala javna česma kod zelene pijace, koje već decenijama nema, pa je  jedino mesto za osveženje  šetača dugo vremena bila česma u porti hrama Hristovog Vaskrsenja. Ipak, od pre koju godinu, žitelji grada na Limu osveženje su mogli da potraže  i na fontani u glavnoj  ulici u novom Priboju. Za jedan ovakav grad, to je svakako bilo nedovoljno.

Ovaj nedostatak uočili su  nadležni u lokalnoj samoupravi, pa je  od ovog leta već u funkciji javna česma u glavnoj ulici u starom delu grada, preko puta Zavičajnog muzeja, gde je uz česmu kultivisan i plato  behaton pločama a očekuje se i postavljanje klupa za predah.

Narednih dana biće  puštane u funkciju i javne česme u parku u novom delu Priboja, gde su radovi privedeni kraju. Uskoro sledi priključak česme na vodovodnu mrežu, a ovde su urađene i dve  nove staze za šetače. Planirano  je postavljanje  još četiri stubna mesta za javnu rasvetu, kao i nasipanje rodne zemlje pored urađenih  staza, čime će se upotpuniti ozelenjavanje  ovog  prostora, omiljenog među Pribojcima.  

U ovoj  oazi mira i zelenila, postaviće se nove i popraviti oštećene klupe u parku, a nadležni apeluju na svest obesnih pojedinaca, koji uglavnom u noćnim satima, u pogrešnom smeru troše svoju negativnu energiju, uništavajući  parkovski mobilijar, odnosno  klupe, i tako,   ugrožavaju bezbednost  posetilaca parka, pre svega dece.

PP Media