Nove mere protiv epidemije na snazi, bašte kafića počinju sa radom

Prijepolje7Priboj/Nova Varoš/Užice/Beograd – Na snagu su danas stupile nove mere za suzbijanje epidemije, koje je usvojila Vlada na predlog Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19.

Od danas bašte kafića počinju sa radom, foto: A.Rovčanin

Bitna novina jeste da svi objekti i ustanove kojime je rad dozvoljen imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutro do 22 časa.

Ugostiteljskim objektima sa baštom dozvoljen je rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog, podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom, uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

U Srbiju danas stiže novi kontingent kineskih vakcina “Sinofarm”, a njihovu isporuku će na Aerodromu “Nikola Tesla” dočekati premijerka Ana Brnabić.

Iz Vlade Srbije saopšteno je da vakcine stižu u 10.30. Premijerka je najavila da bi trebalo da stigne 500.000 doza “Sinofarma”.

Brnabićeva je izjavila da nije tačna vest koju su preneli pojedini mediji da je odlučeno da građani Srbije, pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bugarske, BiH, Severne Makedonije i Mađarske, moraju da imaju pi-si-ar test i naglasila da nije menjan režim ulaska u Srbiju.

Tanjug