Nove promene u prijepoljskoj vlasti, Kijanović ponovo na “opštinskom kazanu”

Prijepolje – Umesto Emire Rovčanin, koja je dala ostavku na funkciju zamenice predsednika opštine Prijepolje, sa 28 glasova za izabrana je Samira Ćosović iz Sandžačke demokratske partije , pošto joj je prethodno Administrativni i imunitetsko-mandatni odboр vratio odbornički mandat.

Foto: PP Media Prijepolje

Obzirom da je Samira i pre prekomponovanja izvršne vlasti u Prijepolju vršila funkciju zamenice predsednika opštine Prijepolje, odbornik Demokratske partije Sandžaka Zulkefil Sadović izrazio je nezadovoljstvo ovim izborom.

Umesto dr Tatjane Drobnjak (SNS), koja je podnela ostavku na mesto zamenika predsednika Skupštine opštine Prijepolje, na tu funkciju, sa 28 glasova za ponovo je izabran Stanko Kijanović iz SPS.

Stanko Kijanović novi stari zamenik predsednika SO Prijepolje, foto: PP Media

-Da je sreće ova tačka i ne bi bila na dnevnom redu- prokomentarisao je, sada zamenik predsednika skupštine Stanko Kijanović koji kaže da je zbog glasa koji je digao  protiv lošeg rada svrgnut prethodno sa te pozicije.

Zahvalio  se i Zoranu Jakovljeviću, predsedniku odborničke grupe SNS koji je, kako kaže, se setio da ga rehabilituje iako je učestvovao u njegovoj smeni pre godinu dana. Dodao je i da je nova izvršna vlast produkt njegovog bunta i da bi zbog toga svi trebalo da mu budu zahvalni.

Кijanović je inače za vreme prošle vlasti vedrio i oblačio gradom na Limu zajedno sa Dragoljubom Zindovićem i Samirom Tandirom i žitelji Prijepolja ne pamte ga po dobrom.

Na današnjoj sednici odbornici  Skupštine opštine Prijepolje doneli su Odluku o pristupanju izradi Prostornog plana opštine, obzirom da je prethodnom isteklo važenje 2019. godine. Za sredstva za njegovu izradu plan je da se konkuriše kod Ministarstva građevine.

Usvojena je dopuna Odluke o nazivima ulica i naselja u opštini Prijepolje i programi rada i finansijski izveštaji za 2023. godinu Centra za socijalni rad, Turističke organizacije, Predškolske ustanove „Misa Cvijović“, Muzeja, Doma kulture i Biblioteke.

PP Media