U Prijepolju stabilizovano snabdevanje strujom – država pomogla u otklanjanju posledica snežnih nepogoda

Prijepolje – Snežne padavine koje su zadesile Prijepolje u predhodnom periodu ne pamte ni stariji žitelji ove opštine. Sneg je naneo ogromnu štetu na elektromreži, na glavnim dalekovodima i na niskonaponskoj mreži zbog čega je cela opština na 24 sata ostala ostala bez napajanja strujom.

Sneg čistila teška mehanizacija, foto: PP Media

Danima su ekipe Elektrodistribucije Srbije i Elektro-mreža Srbije otklanjale kvarove na glavnom dalekovodu od 110 kilovata koji snadbeva Prijepolje električnom energijom a zatim su se otklanjali kvarovi i na ostalim dalekovodima.

U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistreibucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije. Predsednik opštine Drago Popadić zahvalan je državi i Elektrodistribuciji na efikasnoj reakciji.

Dogovor pred nove akcije, foto: PP Media

– Na efikasnom uspostavljanju snabdevanja električnom energijom u opštini Prijepolje ovom prilikom se zahvaljujem efikasnoj reakciji države, Elektrodistribucije Srbije na čelu sa direktorom Bojanom Atlagićem. U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistreibucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije – kaže prvi čovek opštine Drago Popadić.

Predsednik opštine Drago Popadić zahvalan državi na pruženoj pomoći, foto: PP Media

U Prijepolju je pored ljudskih resursa dopremljen i agregat od 1 mw kao i više manjih agregata koji su bili instalirani širom opštine.

Foto: PP Media

– Napomiljem da je sneg izazvao dosta problema ali blagovremenim delovanjem svih činilaca lokalne samouprave većina putnih pravaca je trenutno prohodna – zaključio je Popadić.

PP Media