Novi mobilijar za park u Vakufu

Prijepolje – Lista “Zajedno za Prijepolje Rasim Ljajić” nastavila je akciju uređenja parkova u gradu na Limu. Nakon postavljanja ljuljaški i klackalica u Vinogradu, obnovljen je mobilijar u Parku heroja u Vakufu.

Novi mobilijar za park u Vakufu, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Inicijator akcije i kandidat za odbornika sa liste “Zajedno za Prijepolje” Mehmed Ferajzić, kaže da je stari mobilijar koji se nalazio u parku dotrajao i odavno je trebalo da bude zamenjen. On navodi, da je ovo samo početak uređenja zelenih površina u Prijepolju.

Inicijator akcije i kandidat za odbornika sa liste „Zajedno za Prijepolje“ Mehmed Ferajzić, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

– Stare ljuljaške nisu više bile bezbedne za igru dece. Sve je bilo dotrajalo, međutim niko od nadležnih nije imao sluha da obnovi oronili mobilijar, pretila je opasnost da se neko dete povredi. Zbog toga smo morali da reagujemo i da zamenimo kompletan mobilijar. Ovo je samo početak uređenja Parka heroja, imamo brojne ideje koje ćemo u narednom periodu sprovesti u delo – kaže Ferajzić.

Prijepolje je  prema mišljenju bivšeg predsednika opštine Emira Hašimbegovića, vidno nazadovalo tokom minule četiri godine.

– Očekivao sam da vidim neke pozitivne korake od strane vlasti koja nas je nasledila. Međutim  partije koje su vodile opštinu u poslednje četiri godine kao da su se utrkivale koja će više grad da uništi. Ne mogu da da se setim da je ijedna investicija realizovana, pa čak i sitna kao što je uređenje parkova – navodi Hašimbegović.

Roditelji dece koja se svakodnevno igraju u Parku heroja, kažu da su zahvalni ljudima koji su obnovili mobilijar, te sada ne brinu da li će se deca povrediti.

– Bili su izuzetno loši uslovi za dečju igru, sada je znatno boje. Lakše je i nama i deci – ističe Danka Ferajzić.  

PP Media