Vredna donacija prijepoljskom zdravstvu stigla od zemljaka koji žive u Beogradu

Prijepolje – Udruženje Prijepoljaca u Beogradu nastavilo je humanitarnu misiju pomoći svom gradu. Nova donacija, vredna 15 hiljada evra, sadržala je 11 inverter klima i monitor za laparoskopske operacije.

Udruženje Prijepoljaca u Beogradu darovalo 15 klima uređaja Opštoj bolnici u Prijepolju, foto: PP Media

Predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu Ivan Divac, uručio je donaciju od 11 inverter klima uređaja direktoru Opšte bolnice Prijepolje dr Zoranu Drobnjaku. Tom prilikom dogovoren je i nastavak pomoći Udruženja svom zavičaju, spram prioritetnih  potreba prijepoljskih zdravstvenih ustanova.

Uručujući donaciju, predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu Ivan Divac, naglasio je opredeljenje rukovodstva i članstva na pojačanom humanitarnom karakteru rada Udruženja i pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva u rodnom gradu.

 – Nakon dve „pandemijske“  godine pauze,  15. juna u Beogradu u Hotelu Majdan održano je “Veče Prijepoljaca“, na kom je bilo oko 500 osoba, što Prijepoljaca što gostiju i prijatelja našeg grada. Svečanost je pored druženja i zavičajnog okupljanja, imala i humanitarni karakter, gde je prvo za Opštu bolnicu Prijepolje prikupljeno 15.000 evra, a u drugom delu je na licitaciji prodajom dresova FК Polimlja, prikupljeno 14.600 evra kao pomoć našem najstarijem sportskom kolektivu, koje su odmah i uplaćene na račun kluba i koje oni već koriste u svom redovnom funkcionisanju – kaže Ivan.

Ivan Divac predsednik Udruženja Prijepoljaca u Beogradu, foto: PP Media

Direkroru Opšte bolnice dr Zoranu Drobnjaku je uručeno 11 klima uređaja, inverter klima za opremanje operacione sale i bolničkih soba a poručen je i monitor za operacionu salu koji treba da stigne početkom avgusta.

Ocenjujući rad u prethodne tri godine Ivan Divac je izrazio zadovoljstvo sve većim brojem Prijepoljaca koji raspoznavši humanitarni karakter i transparentnost rada Udruženja, uzimaju učešće u akcijama.

 – Ono što jeste suština Udruženja Prijepoljaca u Beogradu, od 2019.godine kada smo ga mi preuzeli, jeste da to Udruženje dobije prevashodno humanitarni karakter, i da svako naše druženje, pored toga što se okupljamo, družimo, upoznajemo, ostvarujemo kontakte, da ima i humanitarnu komponentu u kojoj bi mi mogli da prikupljamo i šaljemo pomoć za najugroženije u Prijepolju. Podsetiću vas samo, da smo tokom pandemije Кorone slali humanitarnu pomoć za najugroženije u Prijepolju u vidu paketa, kao i sve druge vidove pomoći bolnici, koja je bila neophodna u tim trenucima krize – zaključio je Divac.

Izražavajući veliku zahvalnost na pomoći, direktor Opšte bolnice Prijepolje dr Zoran Drobnjak, istakao je veliki značaj i upotrebnu vrednost opreme koja je do sada nabavljena kroz donacije.

dr Zoran Drobnjak direktor Opšte bolnice u Prijepolju, foto: PP Media

– Želim prvo da se zahvalim Udruženju Prijepoljaca u Beogradu, koju smo danas dobili u vidu 11 klima uređaja koji će biti raspoređeni u bolesničke sobe za pacijente, za osoblje kao i za server salu u kojoj se nalazi Laboratorijski informacioni sistem, što će omogućiti da taj server funkcioniše kako je planirano i da bude povezan sa laboratorijom Doma zdravlja i bolnicom, što znači da omogućava vezu ne samo među osobljem, ljudima, već i među mašinama, uređajima. Ova donacija će takođe značajno stvoriti  ambijentalne uslove i  omogućiti odgovarajuće temperature za prostoriju gde se nalazi frižider u kom se čuva najdragoceniji lek a to je  krv i njeni derivati, koji smo dobili od Mistarstva zdravlja,  i ispunimo tehničke uslove gde je potrebno da  temperatura u toj prostoriji bude na propisanom nivou kako bi taj lek bio pravilno čuvan i upotrebljen onako kako treba za sve naše pacijente – naglasio je dr Drobnjak i javnno se zahvalio u ime građana Prijepolja na svim donacijama koje Udruženje Prijepoljaca u Beogradu darivalo zdravstvenim ustanovama u gradu na Limu.

PP Media