Novovaroški brucoši dočekani u Beogradu

Beograd/Nova Varoš – Zavičajno udruženje Novovarošana priredilo je sada već tradicionalni doček brucošima Beogradskog univerziteta iz grada sa padina Zlatara.

Prijem za brucoše u Beogradu, foto: Zlatarinfo

Na Mašinskom fakultetu sreli su se i porazgovarali novovaroški najmlađi studenti sa svojim starijim drugarima, ali i sa fakultetskim profesorima i asistentima iz našeg kraja. I osim što su, kako to obično biva kad se Varošani sretnu, popričali o novostima iz grada podno Zlatara, međusobno su se posavetovali i jedni drugima ispričali dragocena iskustva koja će im koristiti tokom studija.

Novopečene akademce dočekali su prodekan Mašinskog fakulteta Milan Gojak, profesor Milan Lečić koji je takođe predavač u ovoj obrazovnoj instituciji, profesor Šumarkog fakulteta Branko Glavonjić, direktor Visoke inženjerske škole iz Zemuna Radenko Rajić, profesor sa Univerziteta u Nišu, Nikola Bjelić, asistent na Arhitektonskom fakultetu Ana Zorić, dr Biljana Stojić iz Istorijskog instituta.

Brucoše je pozdravio i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević, ali i Sofija Popović u ime starijih studenata iz novovaroškog kraja. Okupljanju u Beogradu prisustvovali su i Miloš Tucović, profesor Ugostiteljske škole i predsednik Koordinacionog odbora udruženja zlatiborskog okruga, dr Nedžad Rudonja, profesor na Mašinskom fakultetu, kao k član izvršnog odbora Humanitarne organizackje Stara Raška Dragojle Ostojić, i članovi Izvršnog odbora Zavičajnog udruženja Novovarošana i desetak najboljih akademaca iz grada podno Zlatara.

Zlalatinfo i PP Media