Novovaroški komunalci dobili „smećarku“ za kontejnere po selima

Nova Varoš – Ministarstvo za zaštitu životne sredine poklonilo je Кomunalnom preduzeću „3.septembar“ specijalizovano vozilo za odvoženje sanitarnog otpada, kapaciteta 18 kubika. Кamion-smećar čija je nabavna cena oko 24 miliona dinara, koristiće se za pražnjenje kontejnera po seoskim mesnim zajednicama.

Komunalci dobili novu smećaru, foto: Opština Nova Varoš

„Smećarka“ marke „Ford“, ima savremenu nadogradnju i poseduje svu potrebnu prateću opremu.

-Novo vozilo će se primarno koristiti za pražnjenje više od 160 kontejnera po selima, ali će po potrebi „uskakati“ kao ispomoć za odvoženje smeća i sanitarnog otpada iz oko 220 kontejnera od 1,1 kubik po gradu i prigradskim naseljima – kaže Zoran Mirosavljević, šef radne jedinice „Čistoća i mehanizacija“ u Кomunalnom preduzeću “3. septembar“.

On za „Varoške novine“ dodaje da voznom parku Кomunalnog nedostaje još jedno vozilo „podizač“, kojim bi se u značajnoj meri zadovoljile potrebe preduzeća u segmentu odvoženja sanitarnog otpada, što bi u širem smislu uticalo da nam grad i sela budu čistiji i „umiveniji“.

Inače, ista vozila su krajem juna dobili i Prijepolje, Priboj i Sjenica. Iz resornog Ministarstva je tada poručeno da će novi kamioni za prikupljanje smeća, uz donaciju novih kontejnera i unapređenje ljudskih resursa, biti garant čistijih i lepših gradova i opština.

-Do kraja godine bi trebalo da nam stigne i specijalizovano vozilo za odvoženje smeća manje kubikaže. Ovaj kamion kapaciteta 10 kubika ima višestruku namenu, ali će se prevashodno koristiti za transport otpada iz bočnih i strmih ulica u gradu kojima velika ‘smećarka’ teško ili gotovo nikako ne može da priđe – najavljuje direktor Кomunalnog preduzeća Ljubiša Nedović.

On za naš list pojašnjava da su sredstva u iznosu od oko 15 miliona dinara za nabavku „male“ smećarke obezbedili Ministarstvo za razvoj nedovoljno razvijenih područja i Opština Nova Varoš.

Varoške novine i PP Media