Novovaroški komunalci kupili novi kamion za potrebe zimskog održavanja grada

Nova Varoš – JP „3.Septembar“ Nova Varoš, kupilo iz sopstvenih sredstava, za potrebe zimskog održavanja grada novi kamion marke Iveco koji je isporučen Komunalnom preduzeću od strane izabranog ponuđača.

Novovaroški komunalci kupili novi kamion za zimsko održavanje puteva, Foto: JP “ 3. Septembar“

Кamion koji  se do sada koristio za ove namene, je bio FAP 1417 iz 2000.godine i više nije bilo moguće sa istim, zbog čestih kvarova i izraubovanosti vršiti povernu uslugu čišćenja gradske zone Nove Varoši zimi, koja kod nas počinje u novembru i traje najčešće do kraja aprila.

U toku 2021.godine, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, izabran je ponuđač za isporuku kamiona sa izvodima za snežni plug i vučeni posipač soli, čija je prvenstvena namena zimsko održavanje grada. Finansijska sredstva su realizovana iz kredita poslovne banke i sopstvenih sredstava Preduzća.

– Zbog poremećaja na tržištu, najpre zbog problema koje je izazvao kovid, a zatim i rata u Ukrajini, dogovorena isporuka od 150 dana je povećana za još 120, ali nam je vrlo važno da je kamion isporučen i da će biti spreman za nastupajuću zimsku sezonu. Isporuku novog kamiona dvoosovinca (4*4), godina proizvodnje 2022., su izvršili  zajednički „Auto MB Commerce“ d.o.o. Niš za kamion i nadgradnju „ATRIКOD“ d.d.o. Кruševac – navedeno je u Komunalnom preduzeću “3. Septembar”.

PP Media