Novovaroški komunalci  uz pomoć države nabavljaju specijalizovano vozilo za probijanje kanalizacije

Nova Varoš – Ministar za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih  opštine Srbije Novica Tončev potpisao je u Nišu ugovore o dodeli bespovratnih  sredstava u ukupnom iznosu od 320 miliona dinara. Na Javni konkurs se prijavilo  svih 44 opština, a sredstva za realizaciju projekata dobilo je 42 nedovoljno  razvijene opštine i to za oblasti unapređenja lokalne infrastrukture.

Foto: A.Rovčanin

Za unapređenje kapaciteta za obavljanje komunalne delatnosti na teritoriji Opštine Nova Varoš, država je izdojila 8 miliona dinara za nabavku speckanalizacijeijalizovanog vozila za probijanje kanalizacije i usisavanje kanalizacionog sadržaja, dok je učešće lokalne samouprave u nabavci vozila 7,73 miliona.

Pomoć države za tri usedne opštine Novu Varoš, Pripoj i Prijepolje, čelni ljudi opština potpisali ugovore sa ministrom Novicom Tončević u Nišu, foto: Vlada Srbije

Ovim projektom unaprediće se kapaciteti za obavljanje komunalne delatnosti u oblasti upravljanja otpadnim vodama na teritoriji opštine Nova Varoš. Nabavkom specijalizovanog vozila, poznatog kao kanal-džet ili VOMA, doprineće se očuvanju i zaštiti životne sredine i zdravlja građana.

Ovo je  drugi konkurs ovog tipa koji kabinet ministra Tončeva realizuje kako bi se  poboljšali uslovi života oko milion građana Srbije koji žive u opštinama sa  stepenom razvoja ispod 60 odsto republičkog proseka.

PP Media