Ukinuta vanredna situacija u četiri novovaroške mesne zajednice

Nova Varoš – Ukinuta je vanredna situacija koja je zbog problema sa snegom uvedena 1. marta na delu teritorije opštine Nova Varoš. Do juče, vanredno je bilo u seoskim mesnim zajdnicama Božetići, Bela Reka, Jasenovo i Akmačići.

Ilustracija, foto: PP Media

-Očišćeni su svi putni pravci, pa od prošlog petka nema zavejanih kuća. Iskoristili smo priliku da uz pomoć teške mehnizacije razbijemo snežne bedeme koji su se zimus formirali duž puteva , pa će narednih dana ukoliko bude snega moći da čiste i voze- kaže zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić.

Sneg koji je tokom marta padao u više navrata i jak vetar pravili su i po par metara visoke smetove na prevojima i usecima. Traktori sa raonicima bili su uglavnom nemoćni, pa su na čišćenju angažovane utovarne lopate i skipovi.

-Novi sneg padao je na stari koji nije stigao da se otopi, pa su u jednom trenutnu bili neprohodni svi seoski putevi u ove četiri mesne zajednice. Imali smo i dav ledena talasa, ali na sreću, u planinskim selima ove zime nije bilo problema sa strujom- kaže predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Varoške novine i PP Media