Novovaroški proizvođači zdrave hrane predstavili ponudu na Etno sajmu u Kovačici

U Kovačici je minulog vikenda održan 12. Etno-sajam rukotvorina i gastronomskih specijaliteta. Prvi put u ovoj vojvođanskoj varošici svoj štand imali su proizvođači zdrave hrane iz Nove Varoši dok je o trošku lokalne samouprave u obilazak sajma krenulo pedesetak proizvođača. Sajam u okviru Kovačičkog oktobra organizuje Udruženje žena Kovačice. Između ostalog posetioci su imali priliku da prisustvuju Tortijadi, koja je deo manifestacije u sklopu koje se izlažu najlepše torte.

– Četrdeset pet žena iz Nove Varoši je krenulo, zahvaljujući sredstvima Opštine. Sredstva su izdvojena iz budžetskog fonda za poljoprivredu. Veliki doprinos za odlazak dala je i Turistička Organizacija Zlatar – rekla je za lokalni radio Zlatar, pomoćnica predsednika opštine Marijana Đokić.

Novovaroška delegacija imala je sastanak i sa predsednikom opštine Kovačica Milanom Garaševićem gde su razmenjena iskustva u aspektu razvoja turizma i projektnih aktivnosti ka evropskim fondovima.

Osim udruženja starih zanata i aktiva žena, koje su bile prisutne sa pet izlagača, sajmu je prisustvovao proizvođač domaće rakije Tomislav Selaković osvojač zlatne medalje na nedavno završenoj „Rakijadi“ u Šljivovici.
PP Media