Novovaroški socijalisti izabrali novo rukovodstvo

Nova Varoš – Ljubomir Pejović, diplomirani građevinski inženjer i odbornik u lokalnom parlamentu, novi je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novoj Varoši. Na unutarstranačkim izborima protivkandidat mu je bio Vojko Milošević, pravnik u opštinskoj upravi i predsednik Privremenog organa koji je u protekla dva meseca rukovodio radom opštinskog odbora ove stranke.

Ljubomir Pejović, diplomirani građevinski inženjer i odbornik u lokalnom parlamentu, novi je predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Novoj Varoši, foto:PP Media Prijepolje

Izborna konferencija Opštinskog odbora SPS održana juče po podne, 10. je po redu i prva na kojoj je za predsednika odbora bilo više od jednog kandidata. Pejoviću je poverenje ukazao 21 delegat, dok je Vojko Milošević osvojio šest glasova. Sednici je prisustvovalo 27 delegata od ukupno 33 koliko ih je imalo pravo glasa na stranačkim izborima. Na izbornoj skupštini sevale su varnice dve suprostavljene partijske struje, uz međusobne kritike i optužbe, pa će prema rečima Ljubomira Pejovića, primarni cilj novog rukovodstva u narednom periodu biti konsolidacija i stabilizacija u stranačkim redovima i intezivan rad na terenu.

Novovaroški socijalisti juče su izabrali i novi Opštinski odbor, kao i sedam delegata koji će 17. decembra u Beogradu prisustvovali 11. Кongresu SPS-a. Za predsednika stranke, socijalisti iz Nove Varoši jednoglasno su kandidovali Ivicu Dačića, aktuelnog lidera partije. Članovi Opštinskog odbora SPS uskoro će imenovati novi Izvršni odbor, kao i druge organe upravljanja.

Izbornoj konferenciji OO SPS prisustvovalo je i Đorđe Milićević, član Predsedništva i Glavnog odbora SPS, i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije.

Đorđe Milićević, član Predsedništva i Glavnog odbora SPS, i ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, foto: Varoške novine

-Novi odbor će vam biti jak onoliko koliko ste složni. Zato već sutra jedinstveni počnite da kreirate budućnost i nudite rešenja za probleme koje imaju građani Nove Varoši – poručio je Milićević i istakao: – Definišite ciljeve i aktivirajte se u radu sa biračima. Bez dobre infrastrukture i aktivnog delovanja na terenu nema značajnijih izbornih rezultata. Prvi ispit imaćete na prvim narednim lokalnim izborima na kojima se nadam da ćete osvojiti više od sadašnja četiri odbornika. Svu potrebnu logističku podršku imaćete od vrha stranke i mene lično, ali se sami morate izboriti da na lokalu ne budete ničiji „privezak“ , već dominantan politički činilac što vam i dolikuje.

Izborna konferencija SPS u Novoj Varoši je, inače, poslednji put održana 2014. godine. Nakon smrti dugogodišnjeg lidera lokalnih socijalista Branislava Dilparića, kormilo partije preuzima odbornik u lokalnom parlamentu Vojko Purić, koji funkciju v.d. predsednika obavlja od aprila 2019. do 18. septembra ove godine kada je odlukom centrale u Beogradu imenovan desetočlani Privremeni organ i za njegovog predsednika postavljen Vojko Milošević.

Od novog rukovodstva na čelu sa predsednikom odbora Ljubomirom Pejovićem, članstvi stranke očekuju da intezivnije radi na što bržem prevazilaženju krize i političkog vakuma u kojem se nalaze poslednjih meseci. Sa svoja četiri odbornika, SPS je u opoziciji u Novoj Varoši.

Varoške novine i PP Media