Novovaroški vrtić u novom ruhu

Nova Varoš – Projekat rekonstrukcije zgrade Predškolske ustanove “Paša i Nataša” odvija se planiranom dinamikom. U objektu su završeni unutrašnji radovi i  instalirana oprema. U planu je da se kompletna rekonstrukcija završi do kraja novembra ove godine. Radovi i opremanje su deo projekta koji finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus čija je ukupna vrednost 238.000 dolara, od čega je učešće opštine Nova Varoš 38.000 dolara.

Foto: A.Rovčanin

– Projekat “Rekonstrukcija zgrade Predškoslke ustanove “Paša i Nataša” u opštini Nova Varoš” usmeren je između ostalog na podizanje kvaliteta usluge i u napređenje bezbednosti korisnika tj dece sa teritorije opštine Nova Varoš. Ta bezbednost se prvenstveno ogleda u pripremi zdravstveno ispravne i bezbedne hrane, povećanju higijenskih uslova i bezbednosti u pogledu protivpožarne zaštite. Do sada su završeni unutrašnji radovi u kuhinji i vešernici – kaže Marijana Đokić, pomoćnica predsednika opštine Nova Varoš.

Marijana Đokić, pomoćnica predsednika opštine Nova Varoš, foto: PP Media

Pored toga što će mališani dobiti kvalitetniju uslugu i zaposleni u PU “Paša i Nataša” rade sa većim zadovoljstvom, u znatno modernijim uslovima.

Rok za završetak radova planiranih projektom rekonstrukcije je novembar ove godine.

Da je rekonstrukcija objekta PU Paša i Nataša, koja trenutno broji 300 korisnika, bila neophodna govori i podatak da u vešernicu i kuhinju nije uložen ni dinar od izgradnje objekta, a to je bilo davne 1979. godine. Ipak, ova investicija je stigla u pravi čas, jer prema rečima direktorke PU Paša i Nataša, Dane Gudurić u planu ove ustanove je proširenje obuhvata.

Foto: PP Media

Projekat “Rekonstrukcija zgrade Predškoslke ustanove “Paša i Nataša” u opštini Nova Varoš”, čija je ukupna vrednost 238.000USD, finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EU PRO Plus. Učešće opštine Nova Varoš u finansiranju projekta iznosi 38.000USD.

PP Media