Nožem nasrnuo na tehničara, doktorku verbalno vređao

Pacijent Veljko M. u subotu ujutru ušao je u prostorije Hitne pomoći i verbalno napao doktorku Ivanu Pajović a zatim je nožem nasrnuo na tehničara Amela Baliju pokušavši da ga ubode u stomak uputivši mu niz uvreda na verskoj osnovi. Spretnom reakcijom Balija je izbegao napad a zatim se zaključao u sobu za tehničare. Policija je brzo stigla, na hodniku savladala napadača i stavila mu lisice na ruke.

Pored toga što pružaju pomoć najugroženijim građanima tokom dvadesetčetiri časa dnevno kako u svojim prostorijama tako i na terenu lekari, medicinske sestre i tehničari neretko strepe i za svoj život. Dok su se spremali da krenu na intervenciju i izađu na teren, u subotu ujutru dežurna ekipa hitne pomoći preživela je pravi pakao gde pukom srećom niko nije povređen.

– Čuo sam telefonski poziv za pomoć i kako dotkorka Pajović razgovara i daje savet ugroženom pacijentu, dok je ona pričala u ordinaciju je ušao pacijent Veljko, kojeg smo poznavali od ranije seo na krevt i uputio niz pogrdnih kritika na izgled doktorke. Nakon što je ugledao mene, ustao je i kazao gde si ti Turčine imam nešto za tebe, zatim je podigao dusericu izvadio nož i krenuo da me ubode u stomak. Uhvatio sam ga za ruku, posle čega je on počeo da histeriše i viče a ja sam utrčao u sobu za tehničare i zaključao se. Sa druge strane vrata čule su se pretnje da će me zaklati i najgore nacionalističke uvrede – uplašeno kaže Amel Balija.

dr. Ivana Pajović, dr. Omer Iglica, tehničari Aleksandar Drašković i Amel Balija sedi Dušan Reković, foto: www.ppmedia.rs

Inače ovo nije prvi put da zaposleni u službi Hitne pomoći preživljajaju napade, međutim o njima se u javnosti se ne govori, rekao nam je tehničar Aleksandar Drašković.

Služba hitne pomoći posluje u sklopu Doma zdravlja u Prijepolju i izuzev portira koji se nalazi na ulaznim vratima nema službu obezbeđenja.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *