NSZ otvara kancelariju u Brodarevu

Prijepolje/Brodarevo – Predsednik opštine Prijepolje Vladimir i direktor NSZ Zoran Martinović danas su potpisali Ugovor o davanju na korišćenje  službenog prostora u objektu MZ Brodarevo Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Foto: PP Media

-Konačno danas završavamo primopredaju prostorija u Mesnoj zajednici Borodarevo gde će korisnici Nacionalne službe za zapošljavanje mnogo lakše i uz manje troškove ostvarivati svoja prava. Obzirom da je oko 650 korsnika, mislim da je mnogo ranije bilo potrebno pokrenuti ovakvu inicijativu – naveo je predsednik opštine Prijepolje Vladimir Babić i dodao da je ovo dokaz kako se polako institucije približavaju građanima Brodareva. On je izrazio nadu da će i druge ustanove slediti ovaj primer.

Prema rečima direktora Zorana Martinovića, aktima o unutrašnjoj organizaciji još prošle godine NSZ je formirala kancelariju u Brodarevu a plan je da u narednih mesec dana se ispune još neki uslovi neophodni za njeno funkcionisanje.

foto: PP Media

-Naša namera je za početak da dva radna dana tokom nedelje naši savetnici iz filijale Prijepolje odlaze u MZ Brodarevo i obavljaju svakodnevne poslove i usluge koje su potrebne građanima. Ako posmatramo koji će broj lica gravitirati ka novoj kancelariji- reč je oko 20% od ukupno upisanih lica u evidenciju službe, objašnjava Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Martinović je iskoristio priliku da najavi da će do sredine februara NSZ raspisati širi set javnih poziva za poslodavce i nezaposlena lica. Cilj je da se ove godine oko 20 000 lica direktno uključi u finansijske mere koje sprovodi Nacionalna služba za zapošljavanje – poručio je Martinović.

PP Media