Sajam zapošljavanja u Prijepolju 25. aprila, u ponudi 150 radnih mesta

Prijepolje – Filijala Prijepolje Nacionalne službe za zapošljavanje organizuje 25. aprila Sajam zapošljavanja u ovom gradu, koji će pratiti i Sajam obrazovanja, objavila je NSZ. Očekuje se da će na sajmu učestvovati oko 25 poslodavca i da će ponuditi oko 150 slobodnih radnih mesta.

Foto: A.Rovčanin

Poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem radne snage različitih profila, trgovaca, administrativnih i računovodstvenih radnika, komercijalista, pravnika, proizvodnih radnika, mašinskih tehničara, šivača, stolara, mesara, konobara, kuvara.

Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja svoje obrazovne profile i smerove prijepoljskim osnovcima i srednjoškolcima predstaviće desetak srednjih škola i visokoškolskih ustanova iz Prijepolja i okruženja.

Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola imaće priliku da se detaljnije informišu o uslovima upisa, smerovima i nastavnim programima, dok će srednjoškolci završnih razreda stručnih škola, koji ne planiraju nastavak školovanja, moći da se upoznaju sa poslodavcima i informišu o traženim zanimanjima.Đacima završnih razreda osnovnih i srednjih škola biće omogućen i razgovor sa savetnikom za planiranje karijere iz NSZ na temu profesionalne orijentacije i izbora zanimanja.

PP Media