Odbornici traže smenu predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića

Prijepolje – Trideset odbornika Skupštine opštine Prijepolje, od 41 koliko broji ovaj parlament, podnelo je zahtev predsedniku Skupštine opštine Izudinu Šantiću za sazivanje sednice na kojoj traže smenu predsednika opštine Prijepolje Vladimira Babića, saznaje portal “PP Media”.

Vladimir Babić predsednik opštine Prijepolje, foto: PP Media

U zahtevu koji su potpisali odbornici Srpske napredne stranke, Sandžačke demokratske partije, Socijalističke partije Srbije i Stranke pravde i pomirenja od predsednika Skupštine opštine zatraženo je da u zakonskom roku sazove sednicu na kojoj bi se razmatrala smena Vladimira Babića. Prema nezvaničnim saznanjima, glavni kandidat da preuzme čelnu funkciju u opštini je Drago Popadić, odbornik Srpske napredne stranke.

Babić je na čelo opštine došao nakon lokalnih izbora 2020. godine, i promena koji su prethodili izborima u odboru naprednjaka. U gradu na Limu slovi za čestitog i poštenog domaćina. Tokom minule tri godine, kako je u više navrata isticao uspeo je da suzbije “curenje” novca iz budžeta i od kase javnih ustanova da udalji one koji su se do pre njegovog dolaska na čelo opštine debelo okoristili.

Šta je konkretan razlog, zahteva odbornika vladajuće većine za smenu Vladimira Babića, biće poznato na sednici Skupštine opštine Prijepolje, koja će biti zakazana najverovatnije za naredni ponedeljak.

PP Media