Obijen turistički info centar u Prijepolju, lopovi odneli solarne panele

Prijepolje – Za sada nepoznati lopovi, provalili su u turistički info centar Turističke organizacije Prijepolje, koji je nalazi nedaleko od manastira Mileševa i odneli solarne panele, akumulatore i drugu vrednu opremu, saznaje portal „PP Media“. Ceo slučaj prijavljen je policiji koja traga za kradljivcima.

Lopovi odneli vrednu opremu iz info centra, foto: PP Media Prijepolje

Turistički info centar, opremljen savremenom tehnnologijom, našao se minulog vikenda na meti lopova. Kako se sumnja, prvo su uz pomoć pajsera obijena ulazna vrata, a zatim je iz prostorije pokupljena sva vredna oprema. Lopovi se nisu zadovolji tim plenom, već su sa krova skinuli tri solarna panela uz pomoću kojih se objekat snabdevao strujom. Slučaj je prijavljen prijepoljskoj policiji, koja je na tragu vinovnicima ovog krivičnog dela.

Pre skoro četiri godine, Turistička organizacija Prijepolje postavila je privremeni info centar na raskršću puteva koji vode ka manastiru Mileševa i džamiji u Hisardiku. Iako je namera bila da se turistima koji idu prema ovim svetinjama približe i druge lepote sa kojima Prijepolje raspolaže, zbog nedostatka mokrog čvora, info centar nikada nije počeo sa radom.

PP Media