Obnovljena proizvodnja u Trendteksu

Samo 15 dana nakon što je vatrena stihija u fabrici “Trendteks” progutala konfekcijski pogon i magacin, zbog čega je na prinudni odmor poslato oko 250 radnika, u ovom tekstilnom gigantu obnovljena je proizvodnja i svi zaposleni su ponovo vraćeni na posao. Sopstvenim sredstvima i maksimalnim angažovanjem radnika adaptirana su dva proizvodna prostora i osposobljeno je 12 linija za proizvodnju.

Tokom protekle dve sedmice jedan deo radnika je bio na godišnjem odmoru, drugi deo njih je radno angažovan da bi se pokrenula proizvodnja, a treći deo raspoređen po proizvodnim pogonima koje firma “Trendteks” ima u nekoliko gradova.

– U požaru koji se desio u našem prioizvodnom pogonu, 23.juna pretrpeli smo sto postotnu štetu tako da smo morali kupiti potpuno novu opremu kako bi pokrenuli proizvodnju. U toku je i izrada projektne dokumentacije za novi objekat koji će se graditi na mestu gde je je bio postojeći i nadamo se da da će za 4 meseca biti u punom pogonu – kaže pr menadžer kompanije “Trendteks” Suanita Čelebić.

U toku je adaptacija još jednog dela prostora koji će se koristiti za proizvodni pogon. U utorak, prvog radnog dana počele su da rade 4 proizvodne linije u dve smene a već od srede će krenuti sa radom 8 linija u dve smene.

Veliku zahvalnost iz ove kompanije kažu duguju svojim kooperantima Mehu Žigovicu, Gold Staru, Tehničkoj školi u Prijepolju kao i JKP,,Lim,, Prijepolje koji su im ponudili prostorije i organizovali proizvodnju u tri smene da bi ispoštovali ugovorene obaveze prema kupcima u inostranstvu.

Inače, požar u magacinu materijala u pogonu konfekcije kompanije Trendeks u Kolovratu izbio je 23. juna oko 6i30časova, a vatra je zahvatila oko 4000 kvadratnih metara poslovnog prostora, zajedno sa mašinama i repromaterijalom koji su se nalazili u njima. Uzrok požara još uvek nije poznat.
PP Media