Očišćeni sportski tereni ORSI u Šarampovu

Prijepolje – Opština Prijepolje organizovala je akciju čišćenja sportskih terena ORSI u Šarampovu. Akcija, u kojoj su uzeli učešće opštinski uposlenici, radnici javnih preduzeća i sportski kolektivi imala je za cilj da unapredi sportski prostor koji se nalazi u neposrednoj blizini dve srednje škole, i stvori bolje uslove za rekreativce kojima su tereni dostupni tokom cele godine.

Foto: N.Petrić

„Na inicijativu našeg člana Milića Bujaka, došli smo da napravimo jednu ekološku akciju kojoj se pridružila i opština Prijepolje na čelu sa predsednikom. Javno komunalno preduzeće Lim, sa svim sportskim klubovima se uključilo, da dok mi kao rafteri sređujemo stub šarampovskog mosta na koji se zakačilo razno granje i drveće, oni čiste sportski stadion ORSI”, rekao je Branislav Divac koordinator za školski sport i član rafting kluba „Lim” Lučice.

Branislav Divac koordinator za školski sport i član rafting kluba „Lim” Lučice, foto:N.Petrić

Pored vidiljivih rezultata ova akcija ima i edukativnu stranu.

„Deca neće dozvoliti svojim drugarima da bacaju smeće, jer su oni to čistili i neće dozvoliti da se to prlja. Ovo nije prvi put da rafteri učestvuju u ovakvim akcijama, takođe smo čistili Luštički most i to direktno iz vode kada je bio u velikom problemu”, istakao je Divac.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić rekao je da će biti još ovakvih akcija na ORSI terenima.

„Cilj nam je da urgiramo kod Srbijavoda da se sanira deo koji je oštećen, a imamo najavu finansiranja košarkaškog terena i tribina sa sređivanjem ograde. Znači prvo će se sređivati obaloutvrda pa tereni. Nećemo danas sve stići da sredimo ali započet posao je pola odrađenog posla. Gledaćemo da se što više sportstkih klubova priključi jer će oni koristiti ove terene”, kazao je Popadić.

Foto:N.Petrić

U neposrednjoj blizini je i katolička crkva, a prema rečima predsednika opštine potrebno je obezbediti sredstva za rekonstrukciju kako objekta tako i njene okoline.

Foto:N.Petrić

Takođe, mini pič teren na postojećoj lokaciji mora da se ukloni zbog izgradnje buduće toplane, tako da će njegovo izmeštanje biti na ORSI terenima.

PP Media i GZS