Od srede na snazi policijski čas, zabrana kretanja za sve nakon 20 časova

Predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti večeras u povodom novih mera za suzbijanje širenja virusa korona.– Republika Srbija se suočava sa neverovatnim izazovima kao i mnoge duge zemlje u Evropi. Pošto nismo uspeli da obezbedimo punu disciplinu i smanjimo stepen ugroženosti naših građana, doneli smo nepopularne odluke. Želimo da sačuvamo živote ljudi u našoj zemlji i pravo na budućnost. Od sutra ujutru od 10 sati u svim urbanim sredinama, zabranjen je izlalazak na ulicu ljudima od 65 godina, u seoskim sredinama to važi za ljude starije od 70 godina – rekao je.

Kaže da su najugroženiji najveći gradovi u Srbiji.

– Žarišta su veći gradovi. Najviše Beograd, Kikinda i Niš. Nešto manje Čačak. Sva lica strija od 65 godina od ujutru od 10 sati mora da ostanu u kućama – rekao je i zamolio sve starije da razmisle zbog čega ovo Vlada Srbije radi.

Kako je rečeno, odluka je donešena jer je ocenjeno da na te načine može da se očuva zdravlje građana.
– Otvorićemo supermarkete sa posebnim pravilima i maskama za njih, da mogu da kupe potrepšine za narednih sedam dana. Niko neće moći da ostane gladan – dodao je.

Druga mera se odnosi se na sve ostale kategorije građana, kazao je predsednik Srbije.

– Od sutra, od 20 sati do pet ujutru, uvodi se zabrana kretanja svim licima od nula do bilo kojeg starosnog doba, sem organa koji su na zadatku i onih koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni – rekao je, i naglasio da je cilj da se spreči širenje virusa.
– U Nemačkoj, Španiji i svim zemljama je strašno stanje! Nadam se da će Hrvati uspeti da se izbore sa koronavirusom… To je nama najteža opasnost! Preduzimamo najteže mere, i pored toga što neki ovako ozbiljne mere nisu preduzeli, i pored toga što imaju ozbiljniju situaciju – rekao je predsednik Vučić i zamolio sve građane da razumeju ovu odluku Vlade Srbije, iako je nepopularna.

Novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *