Od septembra u Priboju sportsko odeljenje gimnazije

Priboj – Konkursom za upis u srednje škole 2021/2022. godine Gimnaziji Priboj odobreno je sportsko odeljenje. Škola će u novoj školskoj godini, upisati 80 učenika, od čega 30 na društveno-jezičkom smeru, 30 na prirodno-matematičkom i 20 u odeljenju učenika sa posebnim sposobnostima za sport.

Foto: Gimnazija Priboj

Konkurs za upis učenika u škole, resorno ministarstvo je objavilo juče, čime je zvanično odobreno i otvaranje ovakvog odeljenja u pribojskoj Gimnaziji, a iz ove škole posebnu zahvalnost upućuju narodnom poslaniku Krstu Janjuševiću, za zalaganje povodom otvaranja ovakvog odeljenja, lokalnoj samoupravi, na čelu sa predsednikom opštine, Lazarom Rvovićem, predsedniku SO Priboj, Borisu Mrdoviću i Sportskom savezu opštine Priboj i predsedniku, Filipu Komarici.

Otvaranjem odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za sport, afirmiše se isti, kao zdrav način života, pravi se klima za razvoj kolektivnog i individualnog sporta, a Priboju, kao gradu sa dugom sportskom tradicijom, daje pozitivan impuls za razvoj sporta.

U Srbiji postoji samo šest ovakvih odeljenja, među kojima je od nove školske godine i odeljenje u pribojskoj Gimnaziji. O detaljima upisa zainteresovani učenici biće blagovremeno obavešteni.

PP Media