Srbljanović pitao premijerku: Da li će država ove godine krenuti sa izgradnjom stanova za mlade bračne parove?

Beograd/Priboj – Stefan Srbljanović (SNS) narodni poslanik iz Priboja, postavio je pitanje, predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić u vezi izgradnje stanova za mlade bračne parove.

Stefan Srbljanović (SNS) narodni poslanik iz Priboja

–  S obzirom da dobijam veliki broj poruka i pitanja od pripadnika mlađe populacije, moje pitanje upućeno je Vladi Republike Srbije, pre svih predsednici Vlade Ani Brnabić i ministru finansija Siniši Malom. Pre svega njih interesuje da li će država ove godine krenuti u najavljenu izgradnju stanova za mlade bračne parove, na kojim lokacijama, odnosno opštinama i gradovima će stanovi biti građeni i koji će biti uslovi za njihovo dobijanje.To je samo jedan segment onoga što je plan države kada su mladi u pitanju ali svakako jako značajno i važno jer je to osnov za proširenje porodice i zalog za sigurnije i mirnije planove za budućnost – upitao je Srbljanović.

On je konstatovao da država čini sve da davanjima stimuliše natalitet a samim tim i obezbedi biološku budućnost nacije.

– Svi smo svesni koliko novca se odvaja za borbu sa pandemijom i zaštitu zdravlja nacije, koliko novca dajemo na lekove, testove, vakcinu i medicinsku opremu ali i koliko novca država gubi merama za sprečavanje širenja pandemije. Zbog toga se nadam a i oni ljudi koji mi se obraćaju da ova situacija neće poremetiti funkcionisanje države i napraviti zastoj u realizaciji svih ovih projekata i planova. Verujem da ćemo nakon dobijanja ove bitke nastaviti putem razvoja i da ćemo zadržati fokus na onome što je kapital i budućnost ove zemlje a to su mladi i njihov ostanak u Srbiji – zaključio je narodni poslanik Stefan Srbljanović.

PP Media