Za samo 24 sata 13.000 putnika iz Srbije prešlo u Crnu Goru na Gostunu

Prijepolje – Početak sezone godišnjih odmora označava i početak gužvi u saobraćaju na deonici od Prijepolja ka graničnom prelazu Gostun. Ove godine ferkfencija saobrćaja poprilično je velika, jer nakon teške epidemijske situacije mnogi građani spas od tropskih vrućina traže na Crnogorskom primorju.

Za 24 sata 13 hiljada građana prešlo granicu na Gostunu, foto: A.Rovčanin

„Кrenuli smo rano jutros i tokom celog puta bio je primetan povećan intenzitet saobraćaja. Na pojedinim delovima odvijaju se radovi, što dodatno usporava vožnju. Na granici smo čekali oko pola sata, ali sve ovo vredi jer prošle godine zbog korona virusa nismo išli na more. Izabrali smo Crnu Goru jer ipak je najbliža, a i ne treba nam nikakva dodatna dokumentacija“, izjavio je za RINU Slobodan Mirković iz Novog Sada.

Prema rečima nadležnih, zadržavanja na graničnom prelazu Gostun osciliraju i kreću se od 10 minuta pa do jednog sata. Najveće gužve su u večernjim satima.

„U poslednja 24 sata, skoro 13 hiljada putnika je prešlo granični prelaz Gostun i otputovalo u Crnu Goru, što je skoro duplo više u odnosu na prethodni dan“, kazao je Dejan Bugarin, načelnik Regionalnog centra granične policije u Prijepolju.

Rina