Odbojka se igrala u svim prijepoljskim školama

U prijepoljskim osnovnim i srednjim školama u organizaciji Sportskog saveza uspešno je sproveden projekat Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom „ Dan više za odbojku“. Učešće je uzeo veliki broj dece i omladine različitih uzrasta i kategorija, a prema rečima organizatora cilj projekta jeste uključivanje mladih u školski sport.
Odbojka se danas igrala u svim školskim salama osnovnih i srednjih škola u Prijepolju u okviru projekta koji Odbojkaški savez Srbije sprovodi u brojnim gradovima širom naše zemlje. Odbojkaške utakmice su se igrale simbolično do 29 poena, koliko mesec februar u prestupnoj godini broji dana.
„Pored centralne manifestacije u dvorani OŠ „Vladimir Perić Vlater“ aktivnosti se realizuju u još četiri osnovne i 3 srednje škole“, kazao je sekretar Sportskog saveza Prijepolja Eldar Lisica.
Lokalna samouprava dala je nesebičnu pomoć za sprovođenje ovog projekta, a sve u cilju uključivanja mladih u bavljenje sportom.
„Opština Prijepolje je donela program razvoja sporta gde stavlja akcenat na školski sport. Poruka današnje aktivnosti jeste uključivanje što većeg broja dece u bavljenje sportom, jer soprt je život i život je sport“, istakao je član Opštisnkog veća zadužen za sport i omladinu Admir Mušović.
Sportska sala OŠ „Vladimir Perić Valter“ bila je prepuna dece predškolskog i školskog uzrasta koji su uživali igrajući odbojku.
„Dan više za odbojku“ je projekat Odbojkaškog saveza Srbije koji se organizuje uz saglasnost Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Saveza za školski sport Srbije. U Prijepolju je sproveden uz podršku Sportskog saveza i OK „Putevi Trendex“.
PP Media