Rukometni spektakl u Novoj Varoši

Novu Varoš uskoro očekuje pravi rukometni spektakl, naime devetostruki prvaci Rumunije i osvajači Lige Evrope u sezoni 2014/2015 ekipa RK“ HC Dobrogea Sud Constanta“ dolazi 25 jula na Zlatar gde će obaviti desetodnevne pripreme. Tim iz Rumunije odigraće prijateljsku utakmicu protiv RK „Zlatar“ iz Nove Varoši u subotu 30. jula od 18i30h u novovaroškoj sportskoj dvorani.
Nema sumnje da će dolazak rukometaša iz Rumunije upotpuniti i „Zlatarfest“ koji u gradu na obroncima Zlatara počinje narednog petka.Meč će biti i humanitarnog karaktera pa će tako sav prihod od prodaje ulaznica otići porodici nedavno preminulog šesnaestogodišnjeg rukometaša RK „Zlatar“ Petra Lacmanovića.RK " HC Dobrogea Sud Constanta
Boje kluba iz Rumunije brane i brojni internacionalci među kojima je i 6 rukometaša iz Srbije. Ovo je ujedno i najkvalitenija ekipa u bilo kom sportu koja će svoje pripreme obaviti u Novoj Varoši odnosno na Zlataru, što će biti i dodatna obaveza kako za turističke radnike tako i za nadaleko po ljubaznosti poznate sve novovarošane.
PP Media