Odbornici se vraćaju u klupe

Predsednica Skupštine opštine Stana Marković, zakazala je treću po redu sednicu lokalnog parlamenta koja će se održati u sredu 3. avgusta. Na dnevnom redu je 17 tačaka a odbornici će imati priliku da čuju finansijske i izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova u 2015. godini. Analizu poslovanja sa finansijskim izveštajem izložiće JKP „Lim“, JP Direkcija za izgradnju „Prijepolje“, PU „Miša Cvijović“, Centar za socijalni rad, prijepoljski Muzej, biblioteka „Vuk Karadžić“, Dom kulture, TO Prijepolje, Crveni krst i Lokalni centar za podršku malim i srednjim preduzećima.
Opštinsko veće na prethodno održanoj sednici nije usvojilo podnete izveštaje, pa ukoliko se i odbornici izjasne negativno biće to osnov za smenu direktora koji se trenutno nalaze na čelu ovih preduzeća i ustanova.
Inače, kao prva tačka dnevnog reda, našla se ostavka na odborničko mesto Dragane Varaklić (SRS) kao i razmatranje izveštaja verifikacionog odbora i donošenje o potvrđivanju mandata odborniku Nebojši Svičeviću.

Prijepolje bi uskoro moglo da dobije “duple” funkcijonere?

odbornici SO Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs

odbornici SO Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs


Pored finansijskih izveštaja javnih ustanova svakako ono što najviše zavređuje pažnju jeste i predlog Odluke o pristupanju izmene i dopune Statuta opštine Prijepolje. Naime, ako odbornici usvoje ovaj predlog biće formirana tročlana komisija u sastavu Ajdin Zaimović, Branka Radulović i Sabira Hadžiavdić sa zadatkom da sačine novi nacrt Odluke o promeni Statuta i da ga dostave Opštinskom veću. Ta Odluka trebalo bi da sadrži i uvođenje „duplih finkcija“ pa bi tako uskoro mogli da dobijemo i pomoćnika sekretara SO Prijepolje, zamenika načelnika Opštinske uprave, pomoćnike predsednika opštine za pojedine oblasti. Ovo bi svakako iziskivalo i dodatne troškove za opštinu pa bi se novac umesto na investicije ili podsticaje poljoprivredi morao usmeriti za zarade budućih činovnika.
U vremenu kada je Vlada Srbije uvela dodatne mere štenje koje su pogodile i najugroženiji sloj stanovništva odosno penzionere uvođenje duplih funkcija bio bi potez bez presedana u ovoj opštini.
PP Media