U četvrtak svečana akademija za jubilej turizma

Devet decenija organizovanog bavljenja turizmom na Zlataru Turistička organizacija „Zlatar“obeležiće svečanom akademijom u četvrtak 30. maja u Domu kulture, u 19 sati.

Pored obraćanja zvaničnika – iz lokalne uprave i predstavnioka turističke delatnosti u Opštini i Srbiji, uz osvrt na aktuelna pitanja u ovoj grani, kulturno-umetnički program izvešće beogradski umetnici Jelena Stajkovac, Stefan Piale, Ljiljana Stjepanović i Dušanka Stojanović Glid, dok će u muzičkom delu programa nastupiti grupa Lord i gospoda.

– Naša destinacija nikada nije samo mesto, već novi način posmatranja stvari, posmatranja sebe. Pogledi u dubine zamišljenih prostora, koje nudi naša priroda, i stvarnost čiste misli, dušu, jačaju telo. Od nas odlazite bogatiji za saznanje da je raj dostupan svakome ko istinski želi da spozna lepote moćnih četinarskih šuma, plavetnila jezera, meandre, sigurni let beloglavih supova, pećina, mnogobrojnih srednjovekovnih srpskih svetinja. Naš je uspeh to što nam se rado bvraćate, jer znate da vas čekaju prijateljski osmesi i srdačno gostoprimstvo – stoji u pozivu Turističke organizacije “Zlatar”, upućenom istinskim zaljubljenicima u u tu planinu.

O dalekovidosti predaka i prvim koracima turizma na Zlataru trag je ostavio Grigorije Božović (1880-1945 ), saradnik „Politike“ u putopisu „Po Starom Vlahu“, objavljenom u junu 1935. godine. Gosti su boravili u srcu planine – u letnjikovcima na Vodenoj Poljani, na nadmorskoj visini od 1.440 metara , kao i u kolibama u Bulatovićima.

PP Media