Odlažu se MOSI u Novoj Varoši?

Nova Varoš – Kao što je poznato najveća sportska amaterska manifestacija 57. Međuopštinske omladinske sportske igre (MOSI) ove godine, sredinom jula, su se trebale održati u Novoj Varoši.

Sportisti Nove Varoši na igrama u Priboju, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Međutim, kako trenutna situacija nalaže na prostorima Srbije, Crne Gore, BiH iz koje su opštine učesnice MOSI,  a vezana je za mere koje su preduzete povodom pojave opake bolesti korone najverovatnije će  igre biti odložene.

Kako nas je informisao predsednik Skupštine MOSI , Ljubivoje Vranić već su obavljeni kontakti sa članovima Skupštine i Stalnog komiteta igara, a s obzirom na trenutnu situaciju zauzet je stav u Organizacionom odboru  da se igre pomere za period kada se budu ispunjavali uslovi da MOSI mogu biti  normalno i neometano  održane, a to je 2021 godine.

– Znamo šta nosi koronaviorus i drugog izbora nismo mali. I  pored naše velike volje i želje da spremni dočekamo sportiste iz preko 30 gradova koji bi se nadmetali u 15 sportskih grana, kako trenutno stvari stoje najbolje rešenje je da se igre odlože. Istina sada je tek polovina marta a igre su trebale da se održe polovinom jula ove godine, dakle za četiri meseca ,  predviđanja medicinskih stručnjaka nam ne daju nadu za optimizam, mislim da je sasvim realna odluka da se igre pomere za narednu 2021 godinu. Nije ovo prvi put da se MOSI pomeraju slično je bilo i 1980 godine kada su se igre koje su trebale da se održe u Beranama (tadašnjem Ivangradu) radi vanredne situacije i zemljotresa u Crnoj Gori pomerile i održane su 1981 godine. Ne možemo ništa protiv više sile , već su poznati domaćini 58. i 59.MOSI a to su Kolašin i Užice, svakako da ćemo i sa njima obaviti kontakte i razgovore . U dogovoru sa najvećim organima igara Skupštinom , Stalnim komitetom  i  Opštinskim većem Nove Varoši na čelu s predsednikom Radosavom Vasiljevićem ćemo doneti konačnu odluku o pomeranju igara – zaključio je Vranić.

Izvor: Sportdc i PP Media