Odobrena novčana pomoć za kupovinu knjiga učenicima prvog razreda osnovnih škola

Prijepolje – Opština Prijepolje pomoći će novčano sa osam hiljada dinara roditeljima učenika prvog razreda osnovnih škola koji imaju prebivalište na teritoriji te opštine. Ovo je prvi put da lokalna samouprava pomaže, na ovaj način roditeljima đaka prvaka.

Novčana pomoć za 341 đaka prvaka, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Nakon sprovedenog postupka i dokumentacije koju su Opštinskoj upravi dostavile osnovne škole, Opštinsko veće donelo je Rešenje o dodeli  novčane pomoći učenicima prvog razreda za kupovinu knjiga  za školsku 2019/2020. godinu. Prema ovom Rešenju uslove za dodelu jednokratne novčane pomoći ispunjava 341 učenik prvog razreda. Najviše đaka prvaka ima gradska škola „Vladimir Perić Valter “, njih 129, potom sa 63 učenika sledi škola „Milosav Stiković“ iz Kolovrata.

Novčanu pomoć dobiće i roditelji đaka škole „Svetozar Marković“  iz Brodareva gde je prvi put u školske klupe selo 48 mališana, zatim škole „Sveti Sava“, sa Bostana koja je upisala 33 prvaka, u Velikoj Župi u školi „Dušan Tomašević Ćirko“ selo je 29 prvačića, „Boško Buha“ iz Ivanja ima 23 đaka prvaka i najmanje dece upisala je škola „Mihajlo Baković“, sa Seljašnicae svega 16.

Inače, za ovu namenu iz opštinske kase ukupno je izdvojeno 2.728.000.oo dinara.

PP Media