Održan sastanak opštinskog rukovodstva sa članovima Saveta MZ Kolovrat

Prijepolje – Članovi Saveta mesne zajednice Kolovrat, upoznali su opštinsko rukovodstvo sa problemima koji duži period tište žitelje ovog dela Prijepolja.

Foto: PP Media Prijepolje

Nezavršeni radovi na kružnom toku, nebezbedan odlazak dece do škole “Milosav Stiković” u Ratajskoj, iz naselja Ravni, Suvodo i Mioska, loša putna infrastruktura, vodosnabdevanje u letnjim mesecima, samo su neki od problema koji su predočeni predsedniku opštine Dragu Popadiću i njegovim saradnicima.

Predsednik Saveta mesne zajednice Kolovrat Danijel Cvijović kaže, da je do sada ova mesna zajednica bila zapostavljena od opštinske vlasti, međutim nada se da će se to promeniti. On je ukazao na ključne probleme koji muče stanovnike ovog dela Prijepolja i zatražio od rukovodstva, da se zajedno sa državom uključe u rešavanje nagomilanih problema.

– Radovi na kružnom toku su blago rečeno skroz zapostavljeni, što je prioritet za normalno funkcionisanje ovog kraja, ali i cele opštine. Od opštinskog rukovodstva očekujemo da nađe sluha i da zajedno sa državom reši ovaj problem – kaže Cvijović.

Danije Cvijović i Drago Popadić, foto. PP Media

Prema mišljenju Cvijovića drugi akutni problem ove sredine jeste nebezbedan odlazak dece do škole u Ratajskoj, na šta je ukazala i direktorka ove obrazovne ustanove.  

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, naveo je da će lokalna samouprava uputiti dopis Putevima Srbije, kojim će tražiti da se što hitnije reši ovaj problema, kako bezbednost dece ne bi više bila dovedena u pitanje.

– Apelovaćemo na Puteve Srbije i moliti da što hitnije počnu sa rešavanjem ovog problema. Bezbednost dece nam je najbitinija i Opština Prijepolje će pomoći sve što je u njenoj nadležnosti – kaže prvi čovek opštine.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić, foto. PP Media

On je najavio će u najskorije vreme početi radovi na izgradnji dela vodovoda koji koči dalju rekonstrukciju kružnog toka u Kolovratu.

– Opština je izdvojila 2,5 miliona dinara za izgradnju dela vodovoda. Već naredne nedelje potpisaćemo ugovor sa Komunalnim preduzećem i prebaciti im sredstva da urade taj posao. Moramo izmestiti i podzemne strujne kablove koji prolaze tom trasom kako bi Putevi Srbije mogli dalje da nastave sa radovima na uređenju kružnog toka – istakao je Popadić.

Nakon sastanka u prostorijama mesne zajednice, opštinsko rukovodstvo obišlo je vrtić Maslačak i vodovod u Mioskoj. Narednih dana uslediće obilazak i drugih mesnih zajednica.

PP Media