Ugašen požar u Babinama

Prijepolje – Požar koji je u ponedeljak na površini od oko 100 hektara, pod šumom i niskim rastinjem buknuo u prijepoljskom selu Babine ugašen je noćas. Vatrogascima iz Prijepolja u gašenju požara pritekle su u pomoć kolege iz Priboja, Nove Varoši, Užica i Novog Pazara, a pomagalo je i lokalno stanovništvo i radnici Komunalnog preduzeća, čije dve cisterne su bile na terenu.

Foto: PP Media Prijepolje

Na ruku vatrogascima išli su vremenski uslovi, kiša koja je tokom noći padala pomogla je da se smanji rizik od ponovnog širenja požara.

Prema rečima predsednika opštine Prijepolje Draga Popadića, koji je sa saradnicima obišao Babine, vatra ni u jednom momentu nije ugrozila domaćinstva.

– Požar je noćas ugašen zahvaljujući brzoj akciji vatrogasaca, kojima su u pomoć pritekle kolege iz drugih gradova, meštani i radnici Komunalnog preduzeća. Jak vetar juče je otežavao gašenje, međutim tokom noći vremenski uslovi su se promenili. Kiša koja je padala pomogla je da se smanji rizik od širenja požara. Vatra nije ugrozila kuće lokalnog stanovništva, a zbog predostrožnosti danas će nekoliko vatrogasaca dežurati u Babinama – kazao je Popadić.

Zbog čega je došlo do požara još uvek nije poznato.

PP Media