Olimpijski plamen prošao kroz Prijepolje

Povodom školske Olimpijade koja će biti održana u Vranju za 15-tak dana, Olimpijski plamen pronet je i kroz Prijepolje. Svečanost je održana u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ na Bostanima, a učešće na Olimpijadi uzeće i odbojkaši iz ove škole.
Deseta Olimpijada u Vranju biće održana od 09.-15. maja ove godine. Učeće na Olimpijadi pored odbojkaša OŠ „Sveti Sava“, uzeće i rukometašice iz OŠ „Vladimir Perić Valter“, kao i Muamer Trnčić, učenik OŠ „Svetozar Marković“ iz Brodareva, koji će nastupati kao pojedinac u stonom tenisu. Tim povodom prtedsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović je istaka da kroz promene pravilnika o finansiranju sporta akcenat treba biti stavljen na posticaj školskog sporta.
„Ono što je izvesno da ćemo raditi u narednom periodu, jeste promena pravilnika o sportu, kroz koji će najviše sredstava biti usmereno ka podsticaju i finansiranju školskog sporta, jer je uspeh OŠ „Sveti Sava“ u školskom sportu nešto što zaslužuje svaku pohvalu“, istakao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Kako bi uspesi koje iz oblasti sporta nižu učenici OŠ „Sveti Sava“ Bostani bili nastavljeni potrebno je stvaranje uslova kroz rekonstrukciju sportske dvorane, za čiju namenu je prema rečima Hašimbegovića izdvojeno oko 3 miliona dinara.
Olimpijska baklju u Prijepolju porneli su mladi sportisti, učenici iz tri prijepoljske osnovne škole, koji će biti i učesnici Desete Olimpijade u Vranju.
PP Media