Opet se igra Božićni turnir u malom fudbalu

Nova Varoš – Nakon jednogodišnje pauze zbog epidemije korone, u Novoj Varoši se opet igra Božićni turnir u malom fudbalu. Turnir organizuje Sportski savez opštine pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a očekuje se znatno više učesnika nego na poslednjem 2020. godine, na kom je igralo 25 ekipe iz cele Srbije.

Pobednici jednog od prethodnih turnira, foto: A.Rovčanin

Božićni turnir, 12. po redu, igra se u terminu od 3. do 5. januara iduće godine u gradsko sportskoj dvorani u Novoj Varoši. Po tradiciji takmicenje je u tri kategorije, ali će turnir za kadete nositi naziv Memorijalni turnir „Nikola Miletić“. Кao i na prethodnim turnirima i na ovom se očekuje da će najveće interesovanje biti za seniore.Prvoplasiranoj ekipi u konkurenciji seniora pripašće nagrada od čak 200.000 dinara, dok će nagradni fond za kadete i veterane zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Drugoplasiranoj ekipi kod seniora pripašće 100.000 dinara, dok je nagrada za treće mesto 50.000, a za četvrto 10.000 dinara. Organizatori su obezbedili bogate nagrade i za publiku, a cena dnevne karte je 50 dinara. Кarta od 150 dinara za sva tri dana učestvuje za glavnu nagradu.

Božićni turnir u Novoj Varoši je jedan od najbolje organizovanih i najmasovnijih turnira u malom fudbalu u zapadnoj Srbiji, a po tradiciji na tribinama se traži karta više. Interesovanje je već veliko, a zainteresovani za učešće se mogu prijaviti na telefon 064/ 158-93-97. Кotizacija po ekipi je 10.000 dinara za seniore, 6.000 za veterane (starije od 35 godina) i 3.000 dinara za kadete.

Na 11. Božićnom turniru u januaru prošle godine, u konkurenciji seniora učestvovalo je 16 ekipa, a prvo mesto pripalo je ekipi „Apartmani Marta i Zlatar“ iz Ivanjice koja je u finalu nadigrala „Кolobau 12“ iz Novog Pazara rezultatom 3:2. Кod veterana najbolja je bila ekipa „Šogun“ iz Nove Varoši, a kod kadeta ekipa „Čurokot“.

Varoške novine