Opozicija preti bojkotom skupštine ukoliko se u dnevni red ne uvrste teme koje tište žitelje Prijepolja

Prijepolje – Nakon gotovo tromesečne pauze, odbornici Skupštine opštine Prijepolje ponovo će u sredu sesti u odborničke klupe. Međutim ovo skupštinsko zasedanje moglo bi da protekne bez prisustva opozicije. Naime, ukoliko vladajuća većina ne prihvati četiri predloga za dopunu dnevnog reda koje je opozicija podnela a tiču se razrešenja direktorke Centra za socijalni rad, te informacija  dokle se stiglo sa zatvaranjem deponije Stanjevine, zatim rekonstrukcijom mosta u Šarampovu i aktivnostima koje lokalna vlast sprovodi povodom jubileja 800 godina manastira Mileševa, opozicija je najavila da će napustiti sednicu.

Zgrada opštine Prijepolje, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Odbornici opozicije smatraju da se među čak 29 tačaka dnevnog reda, koje je predsednica lokalnog parlamenta Stana Marković predložila za narednu skupštinu ne nalazi  ni jedna od tema koje ovih dana najviše zanimaju žitelje Prijepolja te su rešili da kroz dopunu dnevnog reda zatraže da se naknadno one uvrste dnevni red u suprotnom prete da neće prisustvovati zasedanju.

– Iz ovog razloga svi odbornici opozicije u Skupštini opštine Prijepolje dogovorili su se da upute predloge da se dnevni red pretstojeće sednice dopuni sa 4 tačke, i to razrešenje direktorke Centra za socijalni rad čime bi se sprovela pravosnažna sudska presuda, informacija o deponiji Stanjevine, informacija o rekonstrukciji mosta u Šarampovu i informacija o aktivnostima lokalne vlasti povodom jubileja 800 godina manastira Mileševa. Pored ovih, odbornici opozicije neće podnositi druge predloge za dopunu dnevnog reda – kazao je na konferenciji za novinare koja je organizovana ispred zgrade Opštine Esad Hodžić šef odborničke grupe SDP-a

Odbornici opozicije Vukosav Tomašević i Esad Hodžić, foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

Opozicija očekuje da lokalna vlast i skupštinska većina prihvate njihove sve 4  dopune, te da ih uvrste u dnevni red sednice i pripreme materijale za kvalitetnu raspravu po ovim temama.

– Ovo su životne teme od interesa za sve građane Prijepolja, bez obzira na njihovu stranačku, političku i versku pripadnost. Mi ćemo na Skupštinu ići u punom sastavu, danas smo podneli samo četiri predloga za dopunu dnevnog reda koja su u skladu sa poslovnikom. Pred kamerama ćemo obrazložiti te predloge i zašto na njima insistiramo. Ovom prilikom apelujemo na opštinsku vlast da prihvate ove četiri dopune dnevnog reda – istakao je samostalni odbornik Vukosav Tomašević.

Ukoliko predožene dopune ne budu prihvaćene opozicija najavljuje daa će pored napuštanja skupštinskog zasedanja preduzeti niz mera i obavestiti najviše državne organe o kako su kazali neradu, javašluku, nezakonitostima i aferama lokalne vlasti u Prijepolju.

PP Media