“Romansa na Limu” mesto gde sva čula uživaju, oaza svežine uz carske zalogaje

Na magistralnom putu ka južnom Jadranu, na izlazu iz Prijepolja, na obali Lima, u prelepom ambijentu, uz šum reke, smestio se restoran “Romansa na Limu”.

Romansa na Limu, idealno mesto za uživanje

Ova oaza mira je mesto na kome možete predahnuti na putu do mora ili sumirati utiske nakon posete svetinji čuvenoj po fresci Belog anđela, manastiru Mileševo, koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od restorana. Tokom sunčanih dana “Romansa na Limu” predstavlja pravo mesto za uživanje i opuštanje sa prelepim pogledom, a u vreme letnjih vrućina, prava je oaza svežine.

Restoran “Romansa na Limu”, čuven je i po specijalitetima domaće ali i internacionalne kuhinje, jer su to ukusi koji se pamte i zbog kojih se ponovo dolazi.

“Restoran radi od 8 do 24 sata, i u bilo koje doba da dođete, naši kuvari pripremiće nešto od brojnih specijaliteta, a izbor je veliki, od doručka do večere”, kaže za Glas zapadne Srbije Milanko Bezarević vlasnik restorana.

Doručak na terasi uz šum Lima zadovoljiće sva čula. Hrana je pripremljena od namirnica iz ovog kraja, kao što je kačamak od brašna iz vodenica sa planinskih brzaka uz domaći sir, kajmak ili kiselo mleko. Za ručak i večeru spremaju se riblji specijaliteti i roštilj, ali i kuvana jela po želji.

“Sve namirnice su sveže i o tome posebno vodimo računa. Sopotnička pastrmka, teletina sa domaćih pašnjaka su nešto što preporučujemo. Teleća rebra u sosu ili rolovana teletina su specijaliteti po kojima smo prepoznatljivi”, ističe Bezarević.

Na meniju su i specijaliteti italijanske kuhinje poput pica i raznih vrsta pasti.

Za sve sladokusce u ovom restoranu pripremaju se razne vrste kolača i torti, ali i voćne salate i kupovi koji se prave isključivo od svežeg sezonskog voća.

“Naziv Romanasa na Limu nije slučajno izabran jer je naša želja da svim gostima boravak u našem objektu učinimo prijatnim i ugodnim, pa se tokom letnjih meseci sa terase uz kvalitetnu hranu i piće može uživati iu zvuke tamburaša ili melodije domaćih i stranih hitova”, priča Bezarević.

Restoran raspolaže sa 160 mesta, od kojih je 80 na terasi, a druga polovina u prelepoj restoranskoj sali. Upravo ovoliki broj mesta prava je mera da u ovaj ugostiteljski objekat povedete dragu osobu, poslovne partnere ili predahnete od svakodnevnih obaveza i gradske užurbanosti.

GZS i PP Media