Opština Prijepolje dobila 2,5 miliona dolara za unapređenje infrastrukture

Prijepolje – U okviru projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog razvoja u Republici Srbiji („LIID projekat“), opštini Prijepolje opredeljeno je 2,5 miliona dolara, što je pojedinačno najveći iznos odobrenih sredstava nekoj od lokalnih samouprava u zemlji.

Foto: PP Media

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić prisustvovao je Uvodnoj konferenciji koja je održana u Palati Srbija, na kojoj  mu je zvanično uručena Potvrda o stupanju na snagu Okvirnog sporazuma o sprovođenju projekta.

Konferenciju na kojoj su predstvaljne najvažnije informacije o procesu realizacije projekta i njegovim efektima na unapređenju infrastrukture, uslova života građana i upravljačkih kapaciteta lokalnih administracija, otvorio je predsednik države Aleksandar Vučić.

Prvi čovek opštine Prijepolje Drago Popadić kaže, da će vrlo brzo biti formiran tim koji će raditi na temeljima budućeg razvoja opštine Prijepolje.

–  Moramo videti šta su nam prioriteti za razvoj Prijepolja. Da li je to izgradnja bazena, seoskih puteva, vodovoda ili ozelenjavanje nekih površina ili je nešto treće, i shodno tome ćemo se upravljati. Projekat, će trajati pet godina, ali se nadam da ćemo mi potrošiti predviđeni novac što pre. Cilj ovog projekta je da se lokalnim budžetima poveća iznos novca namenjen za investicije, do sada je on iznosi 16%, a sa ovim parama on će dostići 24% – kazao je za “PP Mediu” Popadić.

PP Media