Sajam proizvoda domaće radinosti “Zlatne ruke Zlatara” od 27. do 30. jula u Novoj Varoši

Nova Varoš – U okviru Manifestacije „Zlatarfest 2023“, od 27. do 30. jula održaće se tradicionalni sajam proizvoda domaće radinosti „Zlatne ruke Zlatara“ u organizaciji  Opštine Nova Varoš, TO „Zlatar“ i Udruženja proizvođača jagodičastog voća “Zlatni breg” iz Nove Varoši.

Grafička obrada fotografije: Aktiv tim Priboj

Sajam se održava na Trgu vojvode Petra Bojovića. Predstaviće se udruženja i individualni proizvođači autentičnih proizvoda domaće radinosti i  starih zanata, kao i tradicionalnih prehrambenih proizvoda kraja. Otvaranje sajma je je u četvrtak 27. jula u 17 časova.

Ove godine manifestacija “Zlatne ruke Zlatara“ je podržana kroz Projekat „Promovisanje ekonomske diversifikacije u ruralnim područjima jugoistočne Evrope (SEDRA II) – Izgradnja kapaciteta lanaca vrednosti u poljoprivredi i ruralnom turizmu kroz promovisanje mogućnosti zapošljavanja” koji sprovodi SWG u partnerstvu sa GIZ. Pored podrške sajamskim aktivnostima u saradnji sa udruženjem proizvođača jagodičastog voća „Zlatni breg“ biće organizovane i 3 radionice, na sledeće teme:

– Potencijalni modeli stabilizacije dohotka u poljoprivredi

– Mogućnosti diversifikacije ruralne ekonomije kao instrumenta za kreiranje stabilnih i većih prihoda poljoprivrednih proizvođača

– Upoznavanje poljoprivrednih proizvođača i lokalnih preračivača sa komparativnim prednostima i konkurentnosti organski proizvoda i zdrave hrane

Radionice će biti održane u Domu kulture „Jovan Tomić“, 27. jula od 10 časova. Radionicama će prisustvovati predstavnici Poljoprivredne savetodavne stručne službe iz Užica i Regionalne razvojne agencije Zlatibor.

Tekst je nastao u okviru projekta ““Nova Varoš iz našeg ugla””. Izradu teksta sufinansirala je Opština Nova Varoš iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Nova Varoš u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media